Pazartesi, Mayıs 6, 2024
HaberlerÖne Çıkanlar

Korona Günlerinde İnsan Olmak

Yıldırım Belediyesi Olarak birincisini düzenlediğimiz Uludağ Kısa Film Yarışması ” Korona Günlerinde İnsan Olmak” konulu yarışmamızı ilan ettik . Pandemi Sürecinde yaşadığımız zorlukları konu alacak olan yarışmamızı genç yönetmenlerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiler

Pandemide Korona virüsünün  hayatına etkilerini konu alan çok sayıda  kısa film bize ulaştı ve jürimiz tarafından titizlikle değerlendirildi. Sanatsal çerçeveden en etkili şekilde beyaz perdeye aktaran filmler dereceye girerek ödüle layık görüldü. Bu noktada sanata ve özellikle Korona Günlerinde İnsan Olmak  konusuna ilgi duyan ve kısa filmlerini çekerek yarışmamıza katılım sağlayan yönetmenlerimize teşekkür  ediyorum.

Pandemi sürecinden hareketle hazırlanan  “Korona Günlerinde İnsan Olmak” konulu ve para ödüllü Uludağ Kısa Film Yarışmasının Gala Gecesi ve Ödül Töreni 13 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 19.30’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gecede,  ilk 10’a giren filmler tanıtıldı daha sonra dereceye girip ödül kazanan ilk 3 film ile mansiyon ödülüne layık görülen 2 film açıklanacak, filmlerin sahiplerine ödülleri verilecek ve dereceye giren filmlerin gösterimi yapıldı.