Pazartesi, Mayıs 6, 2024
HaberlerÖne Çıkanlar

Uludağ Kısa Film Yarışması “Göç”

Yıldırım Belediyesi olarak sanata verdiğimiz önemi her fırsatta çeşitli etkinlikler, programlar ve projelerle hayata yansıtıyoruz. Geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz ve özellikle genç yönetmenlerin yoğun ilgi ve katılım gösterdikleri Uludağ Kısa Film Yarışması’nın bu sene ikincisini düzenledik. Toplumsal, ekonomik, kültürel etkiler, daha huzurlu ve güvenli bir yaşam kaygısı ile insanların yaşadıkları yerleşim yerini bırakarak başka bir yerleşim yerine gitme eylemine göç denmektedir. Göç kavramını bu yıl yarışmamızın konusu olarak sizlere ilan ettik. Göç ve göçün insan hayatına etkilerini konu alan çok sayıda  kısa film bize ulaştı ve jürimiz tarafından titizlikle değerlendirildi.

Göç konusunu sanatsal çerçeveden en etkili şekilde beyaz perdeye aktaran filmler dereceye girerek ödüle layık görüldü.Bu noktada sanata ve özellikle göç konusuna ilgi duyan ve kısa filmlerini çekerek yarışmamıza katılım sağlayan yönetmenlerimize teşekkür  ediyorum.

2.Uludağ Kısa Film Yarışması’ na Göç konusu üzerine çektikleri kısa filmleriyle katılan ve dereceye girerek ödül kazanan yönetmenlerimizi de tebrik ediyor ,başarılarının devamın diliyorum.

Selam ve saygılarımla…