Pazartesi, Mayıs 6, 2024
Öne Çıkanlar

Oktay Yılmaz

3.Kısa Film Yarışması Bilgi Notu

Kısa Metrajlı Film, Anlatılmak İsteneni Kısa, Öz Ve Zekice Anlatma Sanatıdır. Günümüz Piyasa Kalıplarından Bağımsız Olarak Özgür Bir Şekilde Ortaya Ürün Çıkmasını Sağlamaktadır. Nitelikleri İle Ön Plana Çıkan Aynı Zamanda Uzatmaya Gerek Duymadan Anlatılmak İstenene Yoğunlaşarak Ortaya Ürünler Çıkaran Bir Sanat Dalıdır.

Tarihsel Süreç İçerisinde Oluşmuş Ortak Yaşantı İçerisinde O Yaşantının Tamamını Sorgulayacak Bir Eylemi Bularak Seyircilere Sunmak Bu Film Tarzının En Büyük Amacıdır.

Toplumsal Gelişmenin Bireylerin Potansiyelinin Ortaya Çıkartılması Ve İlham Veren Hikayelerin Toplumla Paylaşılmasıyla Mümkün Olacağı Anlayışıyla Çok Sayıda Projeyi Destekleyen Yıldırım Belediyemiz, Toplumsal Sorunların Sanat Aracılığıyla Ele Alınmasını Desteklemek Amacıyla Her Yıl Kısa Film Yarışması Düzenlemektedir.

 

Yıldırım Belediyesi Olarak Pandemi Döneminde İlkini Korona Günlerinde İnsan Olmak Temasıyla  Başlatmış Olduğumuz Kısa Film Yarışmamızın 2. “Göç” Temalı Bu Yıl İse 3. Gerçekleştirmekte Olduğumuz “Çevre” Konulu Film Yarışmamız İle Osmanlı’nın Doğduğu Şehir Bursa’dan Sinema Dünyasına Farklı Düşünce, Bakış Açısı Ve Birbirinden Renkli Kısa Filmler İle Yeni Bir Kapı Daha Aralıyoruz.

“İnsanın İçinde Yaşadığı, Varlığını, Özelliğini Ve Niteliğini Fiziksel Olarak Algıladığı Ortam Olan Çevrenin Konu olduğu Kısa Film Yarışmamıza Katılım Sağlayan Filmler  Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülü Sahibi Yönetmen Derviş Zaimin Jüri Başkanı Olarak Katıldığı Jürimiz Tarafından Değerlendirilmiştir.

Sinema Aracılığıyla Çevre  Olgusuna Dikkat Çekmek Ve Toplumsal Farkındalık Yaratmak Amacıyla Kısa Film Yarışmamıza Katılım Sağlayan Tüm Yarışmacılarımıza Teşekkür Ediyor, Geleneksel Hale Getirdiğimiz Kısa Film Yarışmamızın Bir Sonraki Serüveninde Buluşmak Dileğiyle…

Sevgi Ve Muhabbetlerimle…